17.9.10

Ελληνική Νίκη στο Venice Film Festival 2010 ...

Το Φεστιβάλ της Βενετίας δεν είναι απο τα αγαπημένα μου να πω την αλήθεια. Λίγο δήθεν, το λές !! Το φετινό όμως είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για 3 λόγους : 1) είχε πολύ πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές απο άλλες χρονιές, 2) η Sophia Coppola κέρδισε τον λέοντα για την ταινία της ''Somewhere'' ( αγαπάμε Coppola ) και 3) η Άριαν Λάμπεντ κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, ''Attenberg ''. Οτι ψιλοπέρασε στο ντούκου, το λες κι αυτό επίσης. ... Το σημαντικό είναι πως ο ελληνικός κινηματογράφος αρχίζει να ανθίζει και να ξεφεύγει απο τα τετρημένα. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι και ο ''Κυνόδοντας'' που πριν λίγους μήνες οι New York Times δημοσίευσαν άρθρο για την ταινία, της οποίας το τοματόμετρο χτύπησε ένα 90% στις γνωστές σε όλους μας Rotten Tomatoes . Και εις ανώτερα, λοιπόν ..

Best Film Gold Lion,''Somewhere'' trailer


Best Actress, Ariane Labed, ''Attenberg'' trailer


14 σχόλια:

  1. πάντως ωραία η ερμηνεία που δίνει για την ύπαρξη των ταμπού. δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι!
    επίσης ο στίβεν ντορφ πιασάρικη φάτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα, ναι πιστευω και γω οτι το ελληνικο σινεμα αρχιζει και ανθιζει, νομιζω βοηθα και η εποχη--- επισης ποτε δεν εκανα 3 ποστ την ημερα λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ tov, ειναι καθηλωτικη χωρις πλακα..Ποσο δικιο εχεις για τον Steven,τρελοπιασαρικη φατσα ομως. Ξερει το Σοφακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ασωτο, ε ηταν η ωρα του πια. Νυσαφι με τις αηδιαστικες και προβλεψιμες χαζοκωμωδιες και τους ιδιους και ιδιους ηθοποιους all over again. Χαχαχαχαχα ελα τωρα μην ντρεπεσαι χαχαχαχΜακαρι να τα φτασεις αγαπητε, να σε απολαμβανουμε περισσοτερο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. bravo sti Coppola kai bravo kai sto Attenberg!!!!! kalimeraaaaaaaaaaaaaa! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για να χαλάσω το εορταστικό κλίμα, είπα να φέρω τα νέα από το Άνω Αχλαδοχώρι (ναι, το Λονδίνο εννοώ). διάβασα ότι τον Ταραντίνο τον έκραξε η ιταλική κυβέρνηση επειδή είπα ότι έδωσε τα βραβεία σε φίλους του (και οι ιταλικές ταινίες δεν πήραν τίποτα..).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα περιμένω να τις δω. Ομως χαίρομαι πραγματικά για το ελληνικό σινεμά. Αν μπορέσει να ξεπεράσει το κλισέ της φτιασιδωμένης ξανθής υπεργκόμενας παντός καιρού και του χιούμορ τύπου Χατζηχρήστου, ίσως τα καταφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Μικρο Ναυτιλο, εγω για τον Ταραντινο που λες ακουσα οτι υπηρχε συζητηση μετα την νικη του Σοφακιου διοτι λεει οι 2 τους ( Ταραντινο-Σοφακι ) υοαρχει χρονια φιλια οποτε τον εσπρωξε πιο ευκολα τον λεοντα στην τσαντα της. Αυτο για τις ιταλικη βεντετα δεν το ηξερα, απο εσενα το πληροφορουμαι !! Πολλους λακους εν ολιγοις εχει η φαβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ coffeemug, τα τελευταια χρονια ολο και κατι γινεται ειτε με μικρου μηκους ειτε κανονικες ταινιες. Και φετος που ειδα για το διεθνες φεστιβαλ της αθηνας, οι ελληνικες συμμετοχες ειναι αξιολογες θα ελεγα. Αρχιζουμε να ξυπναμε ? Μακαρι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μακάρι να ανεβει και το ελληνικό σινεμά.
    Η Κόπολα μου αρεσε σε όλες τις δουλειές της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ efi, that's the hope τοματενια :) ... Ετσι ετσι να πληθαινουμε οι Κοπολικοι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Levi, καλη εβδομαδα φιλε μουυυυυυ :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...