12.9.10

Design Freak ...

Για άλλη μια φορά η Σουηδία με αναγκάζει να της βάλω άλλο ένα αστεράκι πάνω απο το ''κεφάλι'' της. Η Σκανδιναβία γενικά είναι ''μάνα'' καλλιτεχνών με κάπα κεφαλαίο !! Εκεί που πατάω λοιπόν πάνω στην ηλεκτρονική μου σανίδα, πέφτω πάνω σε κάτι ονειρικό. Οι Δανοί αρχιτέκτονες EFFEKT σχεδίασαν το ''Nature Center'' στην καρδιά του δάσους Hareskoven της Κοπεγχάγης. Αυτό το κέντρο καλύπτει χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα το οποίο θα φιλοξενεί ενοικιαζόμενα δωμάτια, εκθεσιακούς χώρους, μαθητικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις και ένα café. Είναι σχεδιασμένο σε σχήμα αστεριού και με αυτόν τον τρόπο απλώνεται σε πολλά μέρη του δάσους όπου μπορείς να απολαύσεις την θέα ή και να κάνεις περίπατο μέσα στο δάσος. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περπατήσουν και στην οροφή του κέντρου και να δούν το δάσος Hareskoven σε όλο του το μεγαλείο !! Και όχι που δεν θα τσέπωναν και το βραβείο με αυτό το αριστούργημα .... :






















i wanna go there ...

21 σχόλια:

  1. απλά θεϊκό! έχουμε που έχουμε αρκετούς λόγους να φύγουμε για τα ξένα ήδη, τώρα προστέθηκε και ένας ακόμη αστερίσκος.
    (αν και μεταξύ μας, πολύ καλή η σκανδιναβία, αλλά η μουχλοκατάσταση του καιρού παλεύεται για μόνιμα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέξυπνο αν και εκ πρώτης όψεως μου φάνηκε πολύ διαστημικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1000άδες τετραγωνικά?? δεν του φαίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ τοβ, δεν εχω τι αλλο να πω... ειπες οτι ακριβως σκεφτομουνα !! ( οχι οχι δεν παλευεται αστο και γω το σκεφτομουν )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ m1rto, φαινεται διαστημικο επειδη οι εικονες ειναι ηλεκτρονικα σχεδιασμενες :) ... ειναι πραγματικα πανεξυπνο και κατι πολυ πρωτοτυπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ mahler, μαχλεροβιε ναι ναι ειναι στις εικονες δεν φαινεται ολο το κτιριο ... φαινονται μονο οι 2 ακτινες του αστεριου .. Ειχε και την κατοψη και ειναι πραγματικα τεραστιο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ τη robyn ξέρω που έβγαλαν εκεί.. οπότε συμφωνώ μαζί σου, αγαπάμε σουηδούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Robyn <3, Bergman <3, Royksopp <3, The Knife <3, IKEA lol ..Και μην αρχισω για τους αθλητες τους γιατι δε θα χει τελειωμο ... Κατι κατι παιζει με μενα και στη Σουηδια. Μια καρμικη ελξη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. :O ξεχασα τους αγαπημενους μου Radio Dept. <3 . Επρεπε να το προσθεσω , δεν θα το βαστουσα ! Ακουστε τους , αξιζει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όχι ΙΚΕΑ, εδώ είναι το πιο θλιβερό μέρος της πόλης, τα φτιάχνουν σε κάτι περιοχές μέσα στο γκρι.. τα άλλα που είπες τα προσυπογράφω, μόνο από αθλητές δεν το έχω αλλά δεν πειράζει.

    θα τους ακούσω αν και τώρα έχω φάει άλλο κόλλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. επίσης μόλις είδα στις αγαπημένες σου ταινίες το notes on a scandal που μόλις είδα στο BBC.

    ενδιαφέρον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. hmm, arcade fire νεο κολλημα ? τους τιμας δεοντος τον τελευταιο καιρο γι αυτο αλλα δε νομιζω κατι αλλο θα ναι.. Καλα αυτα τα boxes με τις αγαπημενες ταινιες και μουσικη ειναι θανατος...Θελω 5-6 σελιδες. Notes on a scandal λατρευω και εχω τρελη αδυναμια σε Cate Blanchett & Judi Dench, τρελη ομως .. Μην σου πω οτι θα την βαλω πριν πεσω για υπνο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. AHAAHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHHAHAAHHAAAHAHAAHAHHAHAHHAAA ... να σαι καλα δακρυσα !!! σκεψου ομως τι ωραια που θα ταν αν γινοταν !! μεσα στο δασος, τελεια .. θα την ταπωνες την κυρα Νιτσα την μαναβισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρε; Σαν το σπίτι μου είναι.. χοχοχο!

    Γεια σου καρουμπαλάκι! Εγώ θέλω να πάω Νορβηγία.. Μήπως να κλείσουμε κανένα γκρουπάκι και να πάμε; Μήπως και μας βγει πιο οικονομικά; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Zero , οι Νιτσες ειναι universal παιδι μου ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Αυτη, μες στο μυαλο μου εισαι ρε φιλη. Μ αρεσουν οι πρακτικοι ανθρωποι !!! Σημερα κιολας παιρνω τον Ζορμπιδη χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...