6.4.10

Oscar αυτός, Oscar αυτή, γιατί όχι και αυτοί ?


Γ'αυτούς που με ξέρουν τα Oscar και γενικά το award season είναι μία λατρεμένη περίοδος για μένα... Φανατίλα, ενθουσιασμός, τσαντίλα, αγωνία, αναμονή, δικαίωση και πολλά άλλα συναισθήματα που προκαλούν τα γεματα glitter events !! Όλοι betάρουμε καθε χρόνο σε κάποια ταινία ή ηθοποιό που θα θέλαμε να κερδίσει τον μπαρμπα Oscar. Δεν πέφτεις όμως πάντα μέσα και αναρωτιέσαι '' Πότε θα πάρουν επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι το πολυπόθητο βραβείο ? '' Αυτή την ερώτηση ,λοιπόν , θέτω για τους 5 ταλαντούχους αυτούς ηθοποιούς :

1. Glenn Close : ηθοποιός κλάσης Meryl Streep, σου θυμίζει γιατί η υποκριτική θεωρείται τέχνη !! Τι έχει η λατρεμένη στο ιστορικό της ? 5 υποψιότητες Oscar, 3 Emmys, 2 Golden Globes, ένα Screen Actors Guild Award και πολλά άλλα !! Τα περισσότερα απο αυτά της απονεμήθηκαν για την εκπληκτική δουλειά που συνεχίζει να κάνει για 3ο season στην τηλεοπτική σειρά ''Damages'' !! Και στον κινηματογράφο όμως έχει δώσει ρέστα ( 5 υποψηφιότητες είναι αυτές μη τρελαθούμε ). Κορυφαία στιγμη, για μένα το ''Fatal attraction'' με τον Michael Douglas , η ψυχεδέλεια ποτέ δεν ήταν τόσο attractive ...

2. Julianne Moore : η αγαπημένη κοκκινομάλλα του cinema, έχει πατήσει πολλάκις το ... κόκκινο χαλί φεύγοντας πάντα με άδεια χέρια !! Παρόλο που έχει προταθεί 4 φορές για Oscar, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κοσμήσει το σκρίνιο της πολυτελής οικίας της με το χρυσό αγαλματίδιο . Πολλοί αναθάρρησαν φέτος με την συμμετοχή της στην ταινία ''A single man'' αλλά τελικά η Ακαδημία δεν της έκανε φέτος το χατίρι ούτε καν για υποψηφιότητα..Το μόνο σίγουρο είναι πως η Julianne is back ,δυναμικά και με νέα ταινία το ''Chloe'',που okey μπορεί να μην είναι Οσκαρικής στόφας αλλά έτερον εκάτερον παιδιά μου.. Ποτε δε ξέρεις ( μετά την νίκη της Sandra όλα τα περιμένω πια) !!

3. Liam Neeson : ο συμπαθέστατος Ιρλανδός έχει καταφέρει να στρέψει τα βλέμματα πάνω του με τις ποικίλες επιλογές του . Μπορεί να πεταχτεί απο το ''Schindler's List'' όπου κέρδισε την πρώτη και μοναδική του υποψιότητα Oscar στο ''Batman Begins'', και απο το ''Love Actually'' στο ''Clash of the Titans''..Το θέμα όμως είναι πως τα καταφέρνει εξαιρετικά με οτι είδους ταινία καταπιαστεί!! Απόλυτα επιβλητική παρουσία και χαρακτηριστική φωνή που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον !!

4. Natalie Portman : τα έχει όλα και συμφέρει : όμορφη, πολύ όμορφη, βλέμμα που μαγνητίζει, έξυπνη, με humor ( ποιός θα ξεχάσει την επική πλέον συνέντευξη με τον Zach Galifianakis ) και πάνω απ'όλα ταλέντο !! Μία υποψηφιότητα Oscar για την ταινία ''Closer'' ,δεν τα κατάφερε αλλα για την ίδια ερμηνεία τσάκωσε την Χρυσή Σφαίρα ... Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι οτι έχει μαγευτική ιδιαιτερότητα και η camera loves her ,NO DOUBT !! Ούτε το ξυρισμένο κεφάλι δεν ''κατάφερε'' να ''τσαλακώσει'' την ομορφιά της ..

5. Johnny Depp : το ''τρελό'' παιδί της μεγάλης οθόνης. Διότι φίλε μου το cinema θέλει και λιγο διασκεδάση !! Καλά και τα δράματα, τα κλάμματα, οι λυρισμοί και τα λοιπά και τα λοιπά ( τα αγαπώ δεν τίθεται θέμα ) αλλά την θές και την παλαβομάρα σου μια στο τόσο βρ'αδερφέ !! Ε αυτός ο τύπος ,λοιπόν , είναι ο MASTER !! Με τον Tim Burton ''παραμάσχαλα'' κανουν θαύματα τα τελευταία χρόνια και μας αφηνει με το στόμα ανοιχτό με την μοναδική του δυνατότητα να κάνει το surreal θελκτικο !! 3 φορές υποψήφιος για Oscar, 8 για Golden Globe και 4 για SAG.. Ίσως ο 100% μελλοντικός νικητής κάποιας χρονιάς !!

2 σχόλια:

  1. Οκ οκ το ξέρω διαβάζω με μία καθυστέρηση μισού χρόνου την ανάρτησή σου αλλά αφου τώρα σε βρήκα θα το γράψω και το σχολιάκι μου!! ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΝΤΕΠ ΟΣΚΑΡ! Αν είναι δυνατόν πια! Έχει πάρει κάθε καρυδιάς καρύδι όσκαρ και ο Τζόνι....μαύρο πρόβατο! Ας δικαιωθεί κι αυτό το καημένο κάποια στιγμή! Αφού είναι εξαιρετικός! Με πνίγει το δίκιο........ :ΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααα και τώρα που το θυμήθηκα! Ψηφίζω και Νάταλι Πόρτμαν!! Οχι τόσο για το closer αλλά με τα 1000 για V for Vendetta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...