6.4.10

Τηλεόραση ... Μήπως σε βοηθάει περισσότερο απ'όσο φαντάζεσαι ?


Αναπόφεκτο κομμάτι της ζωής μας και ειδικα όταν αυτή η ζωή περνά τις '' δώσ'μου το λεπίδι ΤΩΡΑ '' φάσεις βαρεμάρας !! Υπάρχουν μέρες ,δε, που είναι ωωωωωώρες ανοιχτή χωρίς κανείς να της δίνει σημασία ... Μετά εξελιχθήκαμε, αρχίσαμε τσούκου τσούκου να επεκτεινόμεθα προς την αλλοδαπήν !!! Εκεί πια ήρθε η απογείωσις... Τηλεοπτικές σειρές σκηνοθετημένες με κινηματογραφικό τρόπο, πλοκές ενδιαφέρουσες, leading stars που ολοι καψουρεύονται με το πρώτο βλέφαρο !!! Εθισμός χωρίς επιστροφή, με λίγα λόγια . Παρακολουθώντας ''στενα'' , λοιπόν, μερικές σειρές , συνειδητοποίησα πως επιτελούν και ενα έργο !! Okey, καλά και τα εφέ, καλοι και οι πρωταγωνιστές αλλά μήπως προσπαθούν να μας πούν και κατι άλλο ? Αυτό το άλλο λοιπόν , ή καλύτερα αυτά τα άλλα θα αναλύσω παρακάτω :

1. Ugly Betty : εδώ φίλοι μου ερχόμαστε σε επαφή με ένα tremendous επίτευγμα. Για όσους δεν έχουν ιδέα περι τίνος πρόκειται η εν λόγω σειρά, στο Ugly Betty έχουμε για πρωταγωνίστρια μια τροφαντή καγκελοδοντούσα που ονειρεύεται να καταξιωθεί στον χώρο της δημοσιογραφίας και της έκδοσης especially. Που βρίσκει δουλειά ? Σε ενα περιοδικό μόδας !!! Ω! ναι ... Όπως καταλαβαίνουμε η σειρά συτή ήταν η τονωτική ένεση που χρειαζόταν η κάθε δεσποινιδούλα ανεξαρτήτως εμφάνισης, προσωπικότητας κλπ. ώστε να μπορεί να ελπίζει σε έναν κόσμο γεμάτο στρας και κακό παρόλο που όταν ακούει Cavalli το μόνο που μπορεί να της έρθει στο μυαλό ειναι το '' Cavalli παν στην εκκλησιά ''.... Κέρδος τηλεθεατή ? Τόνωση ψυχολογίας !

2. Desperate Housewives : 4 νοικοκυρές με φόντο μια προαστική οδό ζούν όχι και τόσο ήσυχα τις ζωές τους !! Έστω και ένα επισόδειο να χεις δεί το παίρνεις το μήνυμα που χρειάζεσαι ... Νομίζεις οτι η κάθε καλοκάγαθη, συμπαθητική γριούλα, που μοιράζει μπισκότα στα παιδιά της γειτονιάς, με το καλάθι και τη τραπεζομαντιλέ ενίσχυση απο μέσα είναι τόσο αθώα ? Μέγα λάθος φίλε μου !!! Το τι σκοτεινο μυστικό μπορεί να κρύβει στον καταψήκτη, θερμοκήπιο, πλυσταριό της , ούτε που σου πάει ο νούς !! .....Κέρδος τηλεθεατή ? Υπενθύμιση μιας παλιάς ρήσης : όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου !!

3. Lost : αεροπλάνο μπλούμ καταμεσίς του πουθενά, σε νησί που δεν υπάρχει καν σε χάρτη και με διάφορα διαβολάκια τριγύρω...Εδώ έχουμε πολλαπλά μηνύματα ! Μπορείς να εκπαιδευτείς στους ναυτικούς κόμπους, στο πως να ξεγελάς αγριογούρουνα, στο κολύμπι !! Ναι ναι στο κολύμπι ... Με τόσο νερό που βλέπεις 45 ολόκληρα λεπτά , είναι απίθανο να μην νιώσεις κάτι ... Έστω κατούρημα !! Το οποίο ειναι ένας αλλος λόγος που σκέφτηκα μόλις. Καλα λένε οτι όσο γράφεις έρχονται οι σκέψεις. Επίσης, είμαι σίγουρος οτι σε κάποια φάση που θα σουν μόνος/η στο σπίτι, ίσως μετά απο κανά καλό θρίλλερ, έχεις δει κατι περίεργες σκιές στο βάθος του χώλ, ή στον τοίχο ή στο άλλο δωμάτιο !! Δεν είσαι τρελός λοιπόν , ΟΝΤΩΣ είδες αυτές τις σκιές οι οποίες μπορεί να είναι οι πρώτοι κάτοικοι αυτού του σπιτιού και ήρθες εσύ τώρα και το παίζεις άρχοντας. Αμ πως !! Και φυσικά το πιο απλό απ όλα : μην ανεβαίνεις σε αεροπλάνο, it's so simple !!....Κέρδος τηλεθεατή ? Πολλά πολλά ...

4. Project Runway : φιλόδοξοι σχεδιαστές μόδας στοχεύουν την διεθνή αναγνώριση ! Κρίση έχουμε ? Έχουμε . Θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήμα ? Θέλουμε. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι ή να ξεσκίσουμε τον καναπέ ή να ξυλώσουμε τισ κουρτίνες ή να αγοράσεις βρε παιδί μου λιγο ύφασμα της επιλογής σου!! Πάρε κ ενα ψαλίδι, μια κλωστή και μια βελόνα, βάλε κ ενα επισόδειο να παίζει στο pc και ξεκίνα σταυροβελονιά !! Ναι θα σου πάρει λίγη ώρα, ίσως μέχρι να φτιάξεις το δικό σου μαγιώ σε βρεί η αποκριά, όμως θα χεις καταφέρει ΚΑΙ να ξοδέψεις λιγότερα χρήματα ΚΑΙ να φτιάξεις κάτι που σίγουρα θα σου αρέσει αλλά ΚΑΙ κάτι που θα σου έρχεται κουτί παρακαλώ πολύ !! Διότι το χεις εκεί να σπαρταράει, βάλε βγάλε όποτε θέλεις, πάρτο λίγο απο δώ λίγο απο κει , έτοιμο το αριστούργημα !!.... Κέρδος τηλεθεατή ? Auf Wiedersehen, που λέει και η Heidi, στα ψώνια !!

2 σχόλια:

  1. ξέχασες το friends...μας έχουν χαρίσει άπειρες στιγμές γέλιου, αλλά γιατί?...παρέα 6 αργόσχολων που την βγάζουν όλη μέρα σε ένα cafe.πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποια ακριβώς ώρα της ημέρας δουλεύουν, παρ'όλο που το έχω δει 100 φορές.δεν μαλώνουν σχεδόν ποτέ ενώ είναι τελείως αντίθετοι.είναι οι μόνοι που κάθονται σε καναπέ σε ένα μαγαζί όπου όλοι οι υπόλοιποι ξεροσταλιάζουν σε σκαμπό!και άλλες αληθοφανείς, κατά τα άλλα, λεπτομέρειες.σε κάνουν όμως να νίωθεις άνετα και να ταυτίζεσαι μαζί τους...καθημερινές γκάφες που μας κάνουν να αισθανόμαστε ντροπή και δεν εκμυστηρευόμαστε σε κανέναν,εδώ παρουσιάζονται με τελείως διαφορετική μορφή.παρακολουθείς γελάς και φωνάζεις "κι εγώ!κι εγώ,το έχω πάθει αυτό!!!".ηθικόν δίδαγμα: τσαλακωθείτε ρεεεεε!!!
    artemis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναφερόμουν κυρίως σε σειρές που προβάλλονται αυτή τη στιγμή αλλά θα υπάρξει και Νο2 , μην ανησυχείς :) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...