3.4.11

Famous, Talented and Ελληνόπουλα ..


Μπορεί να σιχτιρίζω αυτή τη χώρα συχνά, αλλά αυτό που της αναγνωρίζω είναι οτι έχει ''βγάλει'' σπουδαίους ανθρώπους. Απ'όπου και να το πιάσεις, φυσική, μαθηματικά, ιατρική, λογοτεχνία, ποίηση, ζωγραφική και πόσα άλλα, υπάρχει πάντα ένας Έλληνας ή και περισσότεροι που έχουν αφήσει το στίγμα τους για αιώνες !! Το ευτυχές είναι οτι δεν σταμάτησε αυτό στην αρχαιότητα αλλά συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Διάλεξα, λοιπόν, 3 απο τους αγαπημένους μου συμπατριώτες που με κάνουν περήφανο με την δημιουργικότητά τους :

Alexandre Desplat (French/Greek) : ίσως ο αγαπημένος μου film composer. Κάτοχος Golden Globe για το Painted Veil και Bafta για το King's Speech καθώς και άλλες 4 υποψηφιότητες για Oscar, Golden Globe, Bafta και 6 για Cesar. Δεκάδες !! Έχει γράψει μουσική για το Curious Case of Benjamin Button, The Queen, Fantastic Mr.Fox, New Moon, Casanova, Coco before Chanel, Syriana, Harry Potter and the Deathly Hallows και πολλές πολλές άλλες που πλέον τον κατατάσσουν στην κορυφή.
____________________________________________________________
Mary Katrantzou (Greek) : γεννημένη στην Αθήνα και με σπουδές στο κορυφαίο αγγλικό πανεπιστήμιο Central Saint Martins, η Mary Katrantzou έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της στον χώρο της μόδας στα 28 της χρόνια. Φιναλίστ για το Dorchester Fashion Prize, υποψήφια για British Fashion Award στην κατηγορία Emerging Talent και νικήτρια του Swiss Textiles Award. Όταν είχα πρωτοδεί, πριν ένα χρόνο, τα σχέδια της, είχα μαγευτεί. Digital prints σε συνδυασμό με επιβλητικά κοσμήματα και σχεδόν ξεχνάς οτι βλέπεις ρούχα. Κορυφαία περιοδικά όπως το Vogue, Dazed & Confused έχουν ασχοληθεί με την δουλειά της και τα ρούχα της πωλούνται στα μεγαλύτερα καταστήματα του κόσμου όπως το Barney's NY. Η τελευταία της collection Autumn/Winter 2011 πήρε εκπληκτικές κριτικές και η συνεργασία της με τον Christian Louboutin δείχνει οτι το μέλλον προβλέπεται λαμπρό για την Mary Katrantzou. True artist ..
____________________________________________________________
Tina Fey (Greek/German): άλλη μια απόδειξη οτι την κωμωδία την κατέχουμε όσο κανένας άλλος λαός. 7 βραβεία Emmy, 3 Golden Globes, 4 SAG awards, 4 WGA και δεσπόζει στις λίστες με τις πιο Powerful Women του κόσμου. Οι εποχές του Saturday Night Live θα μείνουν αξέχαστες όπως και οι μιμήσεις της Sarah Palin. Με το 30 Rock οι μετοχές της ανέβηκαν ακόμη περισσότερο και θεωρείτο μία απο τις καλύτερες κωμικούς που έχουμε, παρόλο που προσωπικά θεωρώ οτι είναι άξια για πολύ μεγαλύτερα πράγματα απ'την εν λόγω σειρά. Τον Ιανουάριο του 2009 είχε δηλώσει αστειευόμενη στην συνέντευξή της στο Vanity Fair : ''Because of the Greek-girl thing, I have, like, boobs and butt,'' so ''I only have two speeds--either matronly or a liitle too slutty. I have to be steered away from cheetah prints''

20 σχόλια:

  1. H Fey είναι κάτι παραπάνω από έρωτας. Την αγαπώ. Δες όμως. Για τον Desplat δεν είχα ιδέα. Με μορφώνεις, γι' αυτό σ' αγαπώ. ;) :**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμένα γιατί δεν μέ έχεις στο αφιέρωμά σου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ansia, Ναι έχω ψιλιαστεί μια αγαπη για 30 rock και καθεκαστα . οταν μου λετε οτι σας πληροφορω , νταξει με κανετε χωμα :) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ασωτο υιο, μωρε το κρατησα το ''εβγα εξω να σωθεις'' για να μην με πουν ανθελληνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @mahler, ειναι μονο για πτυχιουχους ρε συ γ αυτο χαχαχαχααχχαχα. εσυ εισαι ακομα μπουμπουκι, ανθίζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. διακρίνω μιαν ελαφρά ειρωνεία ή είναι ιδέα μου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχαχαχχαχαχ καλα μ εχεις για τετοιο ανθρωπο ?βρωμοstalker(ουτε 2 δευτερα που το ποσταρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν σε ε΄χω κάν για άνθρωπο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα μουχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πλακα κάνεις! Ο Desplat έλληνας??!! Νιώθω εθνικά υπερήφανη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. egv giati xestika edelos ? kai akoma sinexizw na pistevw to oti to na eisai elinas einai ntroph? any way ... kalh evdomada na pw giati erxete siga siga :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @mahler, με πληγωνεις ..........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @amelie melon, αμε αμε αμεεεε νιώσε ΝΙΩΣΕΕΕΕ χαχαχ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @the brother, γιατι δεν εχεις γουστο γι αυτο χεστηκες. κοίτα γλωσσα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σε έχω για Θεό βρε γι'αυτό το λέω χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. re si ? ti exei h glosa mou ? isa isa einai panemorfh kai exei kai ena oreotato piercing :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @The Brother
    έχεις piercing στην γλώσσα??? ιουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. θα συμφωνήσω απολυτα με τον μαχλερ. γιατι να κανει τρυπα στην γλωσσα καποιος ποτε δεν το καταλαβα. γενικα δεν μ αρεσουν τα σκουλαρικια αλλα ειδικα εκει μπλιαχ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. o desplat einai korifaios apla!!! exei akomi tosa na dosei kai exei kiolas ipograpsei merika aristourgimata! kiss!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. συμφωνω λεβι φιλε μου. καθε χρονο ειμαι stand by να δω σε τι θα γραψει μουσικη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...