22.1.11

Gree(k)n Light ..


2 αναρτήσεις σε μία μέρα είχα να κάνω απο τότε που το πρωτοξεκίνησα το βλογκ .. !! Αλλά δεν γινότανε, διότι τα'λεγε ο Βασίλης. Όπως τα'λεγε και για τον Colin. Και ιδού : o ''Κυνόδοντας'' βρίσκεται ένα βήμα πριν την υποψηφιότητα του για Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Με άλλες 8 χώρες βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία , Αλγερία, Μεξικό, Ιαπωνία, Καναδά, Δανία, Νότια Αφρική, Σουηδία και Ισπανία. Εγώ βάζω το χέρι στην φωτιά οτι θα την καταφέρει την υποψηφιότητα διότι όταν οι NewYorkTimes ''γράφουν'' τέτοια πράγματα για μια ταινία, μην φοβάσαι τίποτα. Μεξικό και Δανία είναι οι 2 σίγουροι αντίπαλοι, δεν τίθεται θέμα να μείνουν εκτός αυτές οι 2 χώρες, οπότε μένουν 3 θέσεις κενές. Θεωρώ οτι είναι απο τις ταινίες που η Ακαδημία ''πάει''. Έχει όλα τα στοιχεία που κατα καιρούς μας έχει αποδείξει ότι ψάχνει σε μια ταινία, εν ολίγοις τα πράγματα είναι πολύ πολύ θετικά. Συν του ότι η Ελλάδα έχει χρόνια να μπει σε τέτοια διαδικασία...Αναμονή μεχρι την Τρίτη λοιπόν ... !!!

15 σχόλια:

  1. Παιδιά δεν μου άρεσε καθόλου.Ναι,το πιασα το αληγορικό,δεν είμαι χαζός.Αλλα την βρήκα άθλια,η υπερβολή της πρόκλησης στο μεγαλείο της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομίζω πως μια τέτοια ταινία έπρεπε να είναι έτσι υπερβολική και προκλητική για να πεί αυτό που ήθελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @mahler, χαθηκες εσυ βρε σε πεθυμησα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε μωράκι πρέπει να διαβάσω και λίγο για το μπουρδέλο το Πολυτεχνείο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @jenk, νομιζω ο μαχλερ το εθεσε αψογα . σιγουρα δεν ειναι μια ταινια που βλεπεται ευκολα και ειναι σαφως ασυνηθιστη αλλα αυτη η υπερβολη αν δεν υπηρχε δεν θα υπηρχε καν ταινια θεωρω. και προσωπικα πιστευω πως μπορει να φαινεται αστειο, χαζο, ακαταλαβιστικο σε μερικους αλλα δεν ειναι καθολου ευκολο να καταφερεις να παρουσιασεις με τετοιο τροπο κατι..καταλαβαινω ομως τι εννοεις απολυτα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ mahler, αχ σε καταλαβαινω και γω τα ιδια περναω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν το έβλεπα ήθελα να σπάσω την τηλεόραση από τα νεύρα μου... Τις επόμενες μέρες που το σκεφτόμουν, καταλαβα οτι είναι μία από τις πιο έξυπνες και αλληγορικές ταινίες των τελευταίων χρόνων...

    Άντε μακάρι να πάει Όσκαρ! Καλή της επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είχα μεγάλη χαρά όταν το είδα μέσα στις γιορτές σε βρεταννικό κανάλι. είχα μια παράξενη περηφάνια. εξαιρετική ταινια, κάπως επώδυνη σε σημεία βέβαια αλλά ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακάρι να πάει τελικά στην πεντάδα...πάνε χρόνια που είχαμε ελληνική ταινία στα oscars...
    Και η συγκεκριμένη δεν είναι τυχαία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. makari na ta kataferei kai na bei sti 5ada!! :) ade meta apo toosa xronia! :) idiaiteri tainia! kali evdomada! kiss!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @amelie, hahahahahaha ειναι για γερα νευρα σιγουρα.πραγματικα οταν κατσεις να την καλοσκεφτεις, να την στριφογυρισεις λιγο στο μυαλο σου καταλαβαινεις το ποσο εξυπνη ταινια ειναι. αντε να δουμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε λιγες ωρες μονο μεινανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @μικρο ναυτιλο, οπως το λες. μια παραξενη περηφανεια. επειδη αγαπω και πολυ το σινεμα και τα ακολουθω τα βραβεια γενικα, μου αρεσε που για πρωτη φορα μπηκα σε τετοια διαδικασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @jeune premier, πολλαααααααααααααααα χρονια και οπως ειπα ειμαι αισιοδοξος. ισως παραπανω απ οτι πρεπει αλλα ''βλεπω κατι''. δεν ξερω. το νιωθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @leviathan, τι να πω βρε λεβι , καταφερε να αποκλεισει μεγαλες ταινιες και ταινιες που αλλα βραβεια ειχαν συμπεριλαβει στις πενταδες τους. Τα οσκαρ εκαναν την χαρη μονο στο Μεξικο και στο βραβευμενο με χρυση σφαιρα Δανεζικο. ααααααααιντε να δουμε. καλη βδομαδααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...