11.7.10

Rebound or not ???

Κοίτα να δείς τώρα ... Είχα έτοιμο, διπλοφουρνιστό, ετοιμοπαράδωτο, σένιο, κορδελοσταυρωμένο ποστάκι και κει που πάω να πατήσω το '' δημοσίευση ανάρτησης '' έρχεται το ντοκουμέντο. Το οποίο ήταν οπτικό, ηχητικό, ότι μπορείς να φανταστείς !! Είναι κι ένα θέμα που με προβλημάτιζε καιρό τώρα και απάντηση δεν έχω πάρει ( και ανάθεμα κι αν πάρω ), οπότε τι καλύτερο απο το να θέσω το ερώτημά μου στην όμορφη μπλογκογειτονιά μας ? Θα σε πάω λάου λάου ... Καλοκαιράκι ( όχι απαραίτητα, αλλά αυτό έχουμε τώρα ), θάλασσα, clubbing, ποτά, φίλοι. Ξάφνικά έρχεται και το μοναδικό που λέιπει για να συμπληρωθεί η ευτυχία : ελ οου βι ι, love . Ξεκινάει λοιπόν το ρομάντζο, τα μέλια, τα συρόπια !!! Μαθαίνεις τον άλλον, τις συνήθειες, το παρελθόν ( κράτα το αυτό ), αρχίζει το δέσιμο εν ολίγοις !!! Ονειρικές καταστάσεις ... Ε, δυστυχώς all good things come to an end όμως αργά ή γρήγορα. Κάποιος θα πει το ''bye bye & goodbye'' ... Όπως, λοιπόν, είναι φυσικό, μετά απο έναν χωρισμό έρχονται οι ερωτήσεις. Μία απο αυτές θα θέσω απόψε η οποία είναι παααααααααάρα μα πάρα πολύ σημαντική και όχι μόνο για μεμονομένες καταστάσεις ή σχέσεις, αλλά είναι σημαντική και για όλες τις μελλοντικές σχέσεις του καθενός ....

rebound or not ?

Rebound σχέση είναι αυτό που λέμε ο περισπασμός του πόνου απο μια παλιά αγάπη. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να μείνουν μόνοι τους ( αξιολύπητο ) με αποτέλεσμα να μεταπηδούν απευθείας σε μια άλλη σχέση μετά το τέλος της προηγούμενης. Οπότε ερωτώ, πώς μπορείς να καταλάβεις αν υπήρξες και εσύ rebound guy ή όχι. Υπάρχει κάποιο stadar χρονικό όριο απο τη μια σχεση στην άλλη που θα πρεπε να σε κάνει να προβληματιστείς ? Ακόμα κι αν υπάρχει, αν η προηγούμενη σχέση ήταν τόσο δυνατή, αυτό σημαίνει πως ο επόμενος θα είναι πάντα ο rebound guy ? Εδώ σε θέλω κάβουρα ..

30 σχόλια:

  1. ena diastima einai kalo na meneis monos...ipirxe mia periodos meta apo mia sxetika megali mou sxesi pou i8ela oso tipote allo na eimai alone...:) kalo sou vradi!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ξέρω αν έχει κανόνες ή χρονικά όρια...

    μπορεί να έχει περάσει κ χρόνος από τότε που τέλειωσε η προηγούμενή σου σχέση και η πρώτη σχέση που θα επιχειρήσεις να μη σου βγει και να τήν κάνεις με ελαφρά για σένα, βαριά - ίσως - για τον άλλον

    μπορεί να έχουν περάσει μερικές βδομάδες και να βρεις κάποιον να σέ συναρπάσει και να θες να είσαι μαζί του γιατί θες να είσαι μαζί του και όχι για να ξεχάσεις.

    μπορεί και να πηδάς από τη μια σχέση στην άλλη γιατί η προηγούμενη σε πλήγωσε και τώρα ζητάς τήν επιβεβαίωση που έχασες ή απλά κάτι να σέ κάνει να νιώθεις λιγότερο μόνος.

    οι σχέσεις είναι σαν τη χημεία, ενώνεις δύο διαφορετικά στοιχεία κάθε φορά υπό διαφορετικές συνθήκες-καταλύτες και σού προκύπτει διαφορετική ένωση κάθε φορά :)

    το rebound κρίνεται ad hoc, my friend :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Levi, ειμαι μαζι σου απολυτα..Νομιζω ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ να κανεις μια παυση μετα απο μια σχεση που και κρατησε πολυ αλλα σε σημαδεψε και διαφορετικα ..Καλο βραδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ πεφταστερι, σε χειροκροτω !! Δηλαδη, τι να πω. Τα πες ολα :) !! Δυστυχως σ αυτα τα θεματα δυσκολα βρίσκεις απαντησεις και γι αυτο ηθελα να το θεσω γιατι το χω συζητησει αρκετες φορες και η αληθεια ειναι πως επειδη ειμαστε τοσο διαφορετικοι μεταξυ μας και τα μυαλα που κουβαλαει ο καθενας και οι καταστασεις που ζουμε, που να βγαλεις ακρη ? Μ αρεσε μ αρεσε πολυ η τοποθετηση σου , σ' ευχαριστω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τώρα μετά το σχόλιο του πεφταστεριού τι να πω και τι να αφήσω;
    πάντως αυτό το σεξπηρικό δίλημμα που θέτεις μου θυμίζει το αντίστοιχο ερώτημα περί πληγώματος. δηλαδή όλοι έχουμε πληγώσει και έχουμε πληγωθεί και είναι μαθηματικό δεδομένο ότι θα υπάρξουμε και "θύτες" και " θύματα" κάποια στιγμή στη ζωή μας.
    οπότε από αυτή την άποψη πιστεύω πως όλοι ακόμη και αν δεν το ξέρουμε ήμασταν ή θα είμαστε rebound boys/girls. το θέμα είναι να μην μένουμε στο ριμπάουντ, αλλά μετά να μπαίνει το καλάθι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συνταγές και χρονικά όρια δεν υπάρχουν επακριβώς καθορισμένα. Γι'αυτό κάνεις το γαμησάκι σου με το boy/girl (or both if you are kinky enough) και ανησυχείς για τον ρόλο που έπαιξες αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ tovenito, συμφωνω και δεν συμφωνω μαζι σου. Το πιστευω και γω πως θα υπαρξουμε ή εχουμε υπαρξει και ''θυτες'' και ''θυματα'' αλλα ''θυτης με θύτη'' διαφερουν...Τα ''θυματα'' ειναι ολα ιδια !! Και οπως φαινεται και δειχνει το πραγμα εκει καταληγω και γω, σ αυτο που λες δηλαδη, οτι ολοι ειμασταν ή θα ειμαστε rebounds καποια στιγμητο θεμα ειναι το πως μπορεις να το αποφυγεις . Μπορεις αραγε ? Υπαρχει κατι να σε προειδοποιησει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ mahler, ειναι λυση τωρα αυτη ? αχχαχχαχαχα αν λειτουργεις ετσι,χεστηκες στο κατω κατω αν ησουν ο rebound ή οχι...Αλλα και ουτως ή αλλως, το γαμησακι σου το κανεις και το φχαριστιεσαι και ουτε τ ονομα σου δε θυμασαι εκεινη τη στιγμη, ποσο μαλλον να σκεφτεις αν εισαι rebound or not !! Μετα το γαμησακι ειναι το θεμα ( μ'εκανες και να βρισω και το χω πει οτι ειμαι σεμνο παιδι εγω ).Και μην μου το παιζεις εμενα σκληροτραχηλος, ξεεερω τι ευαισθητη ψυχη εισαι καταβαθος :p :)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 6 χρόνια είμαι με Αυτόν. Δεν ξέρω, δε θυμάμαι πιο παλιά. Βέβαια τότε ήμουν και μικρούλα και πετούσα σαν τη μελισσούλα.. Ζεσταίνομαι απίστευτα γι αυτό μιλάω σαν χαζό..

    Τι κάνεις νεαρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. :O 6 χρονιααααααααααα ? WOW !! φτου φτου να μη σας ματιαξω ... Τι πιο παλια βρε, τι να χες πιο πριν ? μπεμπα ησουν !! Αρα εσυ τετοια προβληματα δεν εχεις, τυχερη κοπελα ... Εχεις παρα πολυ ζεστη απο χθες παναθεμα την , γι αυτο και πηγα και καρβουνιαστηκα και σημερα :DDDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν υπαρχει συνταγη παιδι, ολα ειναι χημεια και η καταλληλη στιγμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απ οτι φαινεται αγαπητε, θα το θεσουμε και αυτο στην τυχη ... Ηλπιζα και γω σε μια απαντηση !! Δεν υπαρχει δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ναι πιστευω πως δεν υπαρχει απαντηση....εγω συνηθως θελω αρκετο χρονο....βλεπω ομως αυτο που ειπες οτι οι περισσοτεροι πανε απο τη μια σχεση αμεσως στην αλλη (πιστευω απο φοβο μοναξιας κλπ) και οταν φυγουν οι πρωτες γλυκες βγαινουν τα προβληματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οσο για το βιβλιο...ειναι μια ομορφη ιστορια!ολοι οι αλλοι προβληματισμοι γενηθηκαν στο μυαλο μου...δεν τους αναλύει.....αν θελεις κατι χαλαρο να διαβασεις ειναι καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ live and love, εχω την εντυπωση οτι ανηκω και γω σ αυτη τη κατηγορια...Τον θελω τον χρονο μου, να σκεφτω, να αποσυμπιεστω, οποτε μου παιρνει καμποσο !!! Πραγματικα ειναι τοσο συχνο φαινομενο και απορω. Δειχνει τρελη αδυναμια !! Για το βιβλιο λιγο με στεναχωρησες, θα μου αρεσε αν ειχε κατι τετοιο μεσα αλλα απο τη στιγμη που σε γεννηθηκαν αυτες οι αποριες παει να πει οτι κατι λεει. Σε βαζει σε σκεψεις !! Το προτεινα ηδη κιολας σε μ ια φιλη σημερα , φαντασου, πριν καλα καλα το διαβασω χαχαχαχαχα what a freak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δε νομίζω. μάλλον το ένστικτό σου!ή αν υπάρξει τριβή, αργά ή γρήγορα θα βγει στην πορεία.
    κάθε περίπτωση είναι μοναδική και ανεπανάληπτη τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν ο χρόνος δείξει ότι μείνατε μαζί, ποιος χέστηκε ακόμα και για το αν υπήρξες rebound boy; Άσε που όλο αυτό μου θυμίζει και λίγο Κορκολή...τι είσαι; τι είσαι; χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. xaxa as sou pei kai i fili ti gnomi tis kai meta to diavazeis kai esi :P

    xaxa gelasa poli me tin ataka korkoli zero point!!teleio!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πραγματικά, στον πόσο καιρό από τον προηγούμενο χωρισμό ορίζεσαι ως rebound girl; Ο Blah Blah μου είχε σχέση στο Λύκειο τώρα είμαστε στα 20 και έχω την αίσθηση ότι δεν θα ξεπεράσει ποτέ την σχέση εκείνη. Για κάποιον λόγο, κι ας ξέρω πως νιώθει (ή μάλλον πλέον αποφεύγει να νιώθει) δεν με πειράζει να μπλέξω. Μακάρι να μπορέσω να τον κάνω να ξεμουδιάσει. Είμαι μαζοχίστρια ή απλώς pathetic rebound girl; Ή απλώς pathetic;

    (κάθε φορά που λείπω τρέχω να διαβάσω τα posts που έκανες, σε μεγάλο μπελά με έβαλες ;-Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ tovenito,exactly !! γενικα αυτα τα θεματα ειναι πολυπλοκα και οι απαντησεις ποικιλουν

    @ zero point, χαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχααχαχα εισαι παλαβος ρε zero χαχαχαχχααχα ... Αμα μιλαμε για μια σχεση που κρατησε σαφως ποιος χεστηκε φιλε μου, αν μιλαμε ομως για μια σχεση που εν κρατησε, ε οχι δα !! Εγω θα θελα να μαθω ... Διοτι στην τελικη μπορει να μην ηταν τα πραγματα ετσι οπως τα εζησες ;) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ live and love, χαχαχα προς τα κει παει το πραμα μου φαινεται !! Θεος παιδι μου θεος , που τα σκεφτεται χαχαχαχαχαχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ ansia, ασε ρε ανσια και περιμενα μια απαντηση. Λεω δε μπορει καποιος θα μου πει 5 μηνες,6,7, κατι χαχαχα.Τιποτα!! Τελικα αυτα τα πραγματα μπορει να διαρκουν απο 1 βδομαδα εως χρονια. χμμ !! Απο τη μια μ αρεσει που εισαι δυναμικη και θες να το παλεψεις και λες ''οχι, θα τον κανω να φυγει απο εκει''.Ειναι ωραιο να πολεμας για κατι που γουσταρεις αλλα απο την αλλη δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο. Τουλαχιστον να μιλησω για μενα, δλδ αν εγω ειμαι καπου, αν το μυαλο μου ειναι σε ενα συγγεκριμενο ατομο, νομιζω πως ουτε με λοβοτομη δεν θα ξεκολλησω αν δε το παρω πρωτα αποφαση εγω...You're not pathetic :) !! Ευχομαι να εξελιχθουν οσο το δυνατον καλυτερα τα πραγματα :) . Οσο για το τελευταιο σχολιο, σ ευχαριστω παρα πολυ :) so sweet :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αν και τέτοιες συζητήσεις θέλουν τραπεζάκι έξω, ένα ποτήρι κρασί και ένα αεράκι να μη σκάμε, θα σ'το πω εδώ, σε ένα παράθυρο πιξελωτό:
    συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει, μπορεί να είναι από λίγες μέρες μέχρι όσο χρόνο θέλει ο άλλος για να το ξεπεράσει (σε περίπτωση, δε, που μιλάμε για έλληνα άντρα σώθηκες)

    ένα σημαντικότερο στοιχείο που καθορίζει το αν είσαι ριμπαουντ (βαριέμαι να αλλάγω πληκτρολόγιο, εξου και το έκτρωμα) είναι το πώς σου φέρεται ο άλλος.

    και τώρα που τα έβαλα στη θέση τους όλα σε χαιρετώ. δέχομαι και κατ'οίκον επισκέψεις για περαιτέρω :-ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αργοπορημένα λοιπόν έρχομαι να απαντήσω, αλλά ήθελε σκέψη πολλή το ερώτημά σου. Νομίζω μέχρι τώρα δεν υπήρξα, αλλά ήμουν αυτός που επιζητούσε γρήγορα την αλλαγή και το μετάνιωσα οικτρά φίλε μου, δεν ξεπερνάς καμία σχέση με άλλη αν δεν έχει περάσει κάμποσο χρονικό διάστημα πρώτα, που μπορεί για τον καθένα να διαφέρει αλλά πιστεύω τουλάχιστον 3-4 μήνες είναι το λιγότερο που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου σαν ανάπαυλα αλλά και το πιο δίκαιο για την επόμενη σχέση σου. Ίσως να κάνω και λάθος, απλώς από δική μου εμπειρία μιλώντας, δεν τελειώνουν εύκολα μέσα μας όλα κι ας νομίζουμε μπορούμε να τα διαχειριστούμε, αυτά ξυπνάνε. Οπότε, όταν συναντώ φρασκοχωρισμένο πρόσωπο είμαι δυο φορές πιο επιφυλακτικός , όπως θα έπρεπε να είναι κ μαζί μου. Είπα ήδη πολλά, σε ζάλισα. Καλό απόγευμα φίλε μου, καλές βουτιές :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ μικρο ναυτιλο, αυτες οι συζητησεις ναυτιλε μου απαιτουν παραπανω απο ενα ποτηρι κρασι νομιζω !! Πολυ σημαντικο αυτο που λες οντως και το ειχα κι αυτο μες στο μυαλο μου. Φανταζομαι πως αν υπαρχει ομορφο κλιμα και αμοιβαια αγαπη μαλλον δε θα σαι ριμπαουντ ( βαριεμαι κι εγω χαχα ) αλλα who knows. Σε χαιρετω κι εγω και αμεεεε θα ρθω για κανα μερακλιδικο καφε :) Καλο σου μεσημερι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ mario, φιλε μου Μαριε καπου ειχα ακουσει ή διαβασει ( δεν θυμαμαι ) οτι το ακριβως διπλασιο απο το χρονικο διαστημα που διηρκησε η εν λογω σχεση, ειναι το απαιτουμενο για να μπορεσεις να προχωρησεις και να ξεχασεις ολα αυτα που εζησες. Αλλα οπως ειπαμε και ολοι μας τελικα και εσυ ο ιδιος , διαφερουν πολυ αυτα και μπορει για αλλον να ειναι μια βδομαδουλα και για καποιον αλλον μηνες . Οταν συναντας φρεσκοχωρισμενο ατομο, RUN AWAY !! Το rebound καραδωκει. Καλο υπολοιπο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ego exo akousei oxi to diplasio alla to miso xroniko diastima..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. λες να κανα λαθος ? μπορει .. σε εμπιστευομαι κατι θα ξες παραπανω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εγώ δεν καταλαβα την ερώτηση.
    Αλλά επειδή περι χρόνου ο λόγος(αυτό το έπιασα).Ο Τζον Μάλκοβιτς είπε "Ο χρόνος είναι πολύ σχετική υπόθεση". Στο τρελλό βλέμα του Μάλκοβιτς ποντάρω ως απάντηση*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να σου εξηγησω λοιπον, αγαπητη Douli και να σε καλςσορισω δηλαδη :), οι αποριες που μας απασχολησαν ειναι το αν εχουμε υπαρξει ριμπαουντ και δεν το ξερουμε, αν υπαρχει καποιο χρονικο οριο απο την μια σχεση στην αλλη για να θεωρηθει ο next lover rebound, αν υπαρχουν πραγματα που μπορουν να μας βοηθησουν να καταλαβουμε αν πληρωνουμε αμαρτιες πρωην και διαφορα αλλα. Οσο για την φραση του Τζον, τον αγαπω αλλα δεν μας ειπε και τιποτα σπουδαιο. Χαρηκαμε πολυ, Μαρια Κουτση πες του... Καλο σου βραδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...