26.6.10

The Falling Garden ...

Είναι απο τις στιγμές που συνειδητοποιείς την σπουδαιότητα του εθιστικού internet !! Την ανυπέρβλητη δύναμη που έχει. Την δύναμη να σε ταξιδεύει σε ''μέρη'' και καταστάσεις που ούτε με 25ασέλιδο κείμενο δεν θα μπορούσες να περιγράψεις. Προχθές λοιπόν ανακάλυψα κάτι παραπάνω απο θησαυρό και ανεκτίμητο διαμάντι, διότι η δουλειά του σουηδικού duo Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger ''προσγειώνεται'' σε ένα άλλο επίπεδο. Στα πλαίσια της Biennale της Βενετίας το 2003, το καλλιτεχνικό αυτό δίδυμο άφησε με το στόμα ανοιχτό τους θεατές με την δημιουργία τους '' Falling Garden ''. Με φόντο το εσωρικό της εκκλησίας του San Stae με την μαγευτική αρχιτεκτονική, ο ''κρεμμαστός κήπος '' πήρε ψυχή και οστά. Ένα καθηλωτικό πολύχρωμο υπερθέαμα, που δεν σου πάει ο νούς οτι συστατικά του είναι φλούδες πορτοκαλιού και μπανάνας, δόντια γουρουνιών, φύκια, ρίζες σέλινου και πολλά άλλα !! Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ξαπλώσουν στα λευκά κρεβάτια ή ακόμα και στο πάτωμα για να απολαύσουν το αρμονικό θέαμα και να αφήσουν την μοναδικότητα του έργου αυτού να τους συνεπάρει. Είναι ότι ομορφότερο έχω δει και νιώθω μέγιστη ζήλεια και φθόνο για τους τυχερούς που το απόλαυσαν απο κοντά ....


































19 σχόλια:

  1. yπεροχο, έχω χαζέψει με τις photos!!
    Thanks for sharing :D
    mar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου ηταν αδυνατο να μην το μοιραστω :) .. Μου κοπηκε η ανασα οταν το ειδα ... Nighty night συνβρυκολακακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα φίλε μου... όντως πρόκειται περί θαύματος...όσο για το επίσημο site έπαθα πλάκα με την εικαστική δεξιοτεχνία ... ευχαριστώ γιατί μέσα στο ιντερνετικό σύμπαν τι να πρωτοδεί κανείς, θέλουμε κ λίγο καθοδήγηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω σ ευχαριστω για τα υπεροχα λογια σου ( φωναζει η φιλοσοφικη παιδι μου φωναζει :) ). Ειναι κυριολεκτικα ανατριχιαστικη η δουλεια τους, τοσο ''ζωντανη'' ... Χαιρομαι πολυ που σας αρεσε :). Καλη σου μερα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όντως μαγευτικές εικόνες billy!

    άλλη φορά να ξέρω τι θα κάνω τις φλούδες των πορτοκαλιών! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αστειευεσαι ?!?! Τιποτα δε θα φευγει απο το σπιτι απο δω και περα χαχαχαχαχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλαξες φωτογραφία μεβγαλίτο; Όπως βλέπεις έχω σταματήσει να σχολιάζω τα ποστς σου.. Μα τι καλός άνθρωπος που είμαι;
    Σούπερ η φώτο σου.. Αύριο υπόσχομαι να μπω και να διαβάσω όλο το ποστ και να το σχολιάσω από την αρχή μέχρι το τέλος..

    Βιάζομαι όμως τώρα..
    Φιλιά καρούμπαλο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α σας ευχαριστω δεσποινις ... Πολυ τρεξιμο πεφτει τελευταια παρα πολυ !!! Αντι να ηρεμισεις οπως ο φυσιολογικος κοσμος καλοκαιριατικα ... Μα τι διαολο εχεις ξεκινησει προεκλογικη εκστρατεια ? φιλουρες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πραγματικά ονειρικό, θα ήθελα να μπορούσα να πάω τον μικρό μου εκεί, θα έκανε σαν τρελός :) Thanx for sharing kiddo:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παραδεισος γι αμικρους και μεγαλους .. Να σαι καλα ψαρακι, have a wonderful week :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρχικά να πω ότι διάβασα την ανάρτηση σου! Θα τη σχολιάσω κιόλας.. Σούπερ; Ξέρω πως δάκρυα κυλάνε στα μάτια σου από τη συγκίνηση τώρα..

    Υπέροχες δημιουργίες και πολύ γαμάτος ο μεβγαλίτος που τις βρήκε και μας τις έδωσε στο πιάτο να τις δούμε.. Ευχαριστούμε καμάρι!

    Αφού σχολίασα, κουράστηκα.. Πφφφφφ..
    Ίσως και να κάνω προεκλογικό αγώνα. Θα ήθελα να με ανακηρύξουν δημαρχο στον καφέ!

    Θα με ψηφίσεις θες δε θες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παντα δακρυα κυλανε οταν επικροτεις τις προσπαθειες μου . Με διαπερνα ενα ριγος ( νταξει το χεζω σιγα σιγα ). Ειναι ειναι ειναι Αυτη μου πολυ ομορφα παναθεμα τα...Ναι βρε πανε ξεκουρασου, ολη μερα απο καφε σε καφε , απο blog σε blog, δεν ειναι ζωη αυτη ... Δαγγγγγγγγκκκκκωτο απο τωρα ακονιζω τη τη μασελα :) ... Καλη εβδομαδα μπρε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καθηλωτικο οντως
    σα να ειναι τα ανθη ευχες των αγγελων και τα ραινουν για μας τους αμαρτωλους

    εεεε? εκανα ομως ποδαρικο στο μπλογκ σου με ποιηση
    ωραιο ποστ μαρεσε και μου χαλαρωσε το βλεμμα γιατι αυτο το διαδικτυο ειναι πολυ βρωμιαρικο αμα σε παρει απο κατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με κουφανες τωρα τι να λεμε :) !!! Μονο βρωμιαρικο ?! Τιγγα στην μουφα ... Σ ευχαριστω πολυ και ακομα πιο πολυ for stopping by :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν όχι ό,τι ομορφότερο απ τα ομορφότερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. well hellooooo new kid on the ... blog :) !! Καλα ενταξει εχω και την υπερβολη μεσα μου .. Καθε φορα που βλεπω κατι που με ξετρελαινει αμεσως -> BEST THING EVER , αλλα ειναι οντως απο τα ομορφοτερα :). Καλο σου μεσημερι και τρεχω παραυτα να επισκεφτω την casa σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πραγματικά μαγικό. μπράβο Billaκο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αχ να στε καλα monsieur ιτ μινς ε λοτ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...