2.5.10

Leloudo Day....


Και με κείνα και με τούτα, τσούκου τσούκου φτάσαμε και στον Μάη !!! Φαντάζομαι αυτήν την μέρα την περίμενε πολύς κόσμος, εγώ όχι τόσο πολύ αλλά οτι καιγόμουνα να φύγω λίγο απο Θεσσαλονίκη πρέπει να το παραδεχτώ. Είχα και καιρό να δραπετεύσω, οπότε το περίμενα πως και πως. Έτσι, λοιπόν , εκεί κοντα στο Πάσχα ρίχνω την ιδέα στον πατέρα μου, προς μεγάλη του έκπληξη μην πω και συγκίνηση γιατί έχει να ακούσει κάτι τέτοιο απο μένα απο τότε που ήμουν 8άρικο, να πάμε όλοι μαζί στο χωριό να πιάσουμε τον Μάη. Να μου πεί όχι ? Ούτε συζήτηση, εκείνη την στιγμή που το ανέφερα έκλεισε κιόλας. Ητάν και θειοί και θειές μπροστά το βάλανε μπρος το πλάνο και βούρ για χωριό !! Μάζεψαν που λέτε τα πράγματα τους, εφοδιάστηκαν με τα τσίπουρα τους, τα κρασιά τους και οτι περιέχει τελος πάντων αλκοόλ, πήραν και τα κρεατικά τους και arivederci Salonica. Η διαδρομή ήταν υπέροχη πραγματικά, είχα ξεχάσει πόσο πράσινα είναι τα μέρη προς τα κει και με θέα τη θάλασσα να μας ακολουθεί όπου πηγαίνουμε ήταν μαγεία !! Την επομένη, λοιπόν, μαζευτήκαμε όλοι, καμια 11 άτομα και απο νωρίς δώστου τα ψητά στο μαγκάλι και δώστου το πιοτί. Εγώ επέλεξα να πάρω παραμάσχαλα την ξαδέλφη και να explore nature. Αυτό ήταν και το καλύτερο κομμάτι της πρωτομαγιάτικης εκδρομής. Είχα παααααααααααάρα πολυ καιρό να τριγυρίζω ανάμεσα σε καταπράσινα λιβάδια, παντού βουνά και νερά και νεκρική ησυχία !!! Όνειρο. Τελικά γι'αυτό ζουν τόσα πολλά χρόνια αυτοί οι άνθρωποι ρε παιδί μου, είναι τόσο γαλήνιο το τοπίο που το μυαλό βρίσκει χρόνο να ξεκουραστεί. Φυσικά μετά κάναμε και την βόλτα μας στο μουσείο του χωριού, αλίμονο, στην Αμφίπολη ήμαστε , είναι σαν να πηγαίνεις στην Ολλανδία και να μην δεις τουλίπα. Περπάτα περπάτα που λες το στομάχι έπαιζε μαντολίνο συνεπώς κατηφορίσαμε προς οικίαν για μασαμπούκα !! Δεν ξέρω αν φταίει η μέρα ή το κλίμα ή τα λέλουδα, αλλά δεν έχω ξαναφάει τόσο πολύ. Το καταπέτασμα μιλάμε !!! Υπήρχε οποιαδήποτε μορφή και ''πηγή'' κρέατος στο τραπέζι, ε δεν θέλει και πολύ. Θα δοκιμάσεις λίγο απ'όλα. Μόνο που το σκέφτομαι άλλη μια σόδα θα την χρειαστώ όπως φαίνεται. Κάναμε και τις τελευταίες μας βόλτες και κάπως έτσι καλωσορίσαμε τον ανθισμένο Μάιο, με εκπληκτικό καιρό, καλό φαί και καλή παρέα !! Εύχομαι όλοι να περάσατε όμορφα και καλό μήνα να'χουμε βρε bloggerάκια και μη .....


10 σχόλια:

  1. Επέστρεψα!! Ζωντανή ευτυχώς..
    Μα τι ωραίο μέρος είναι το χωριό σου; Τώρα όμως που στο επόμενο ποστ θα ανεβάσω φωτογραφίες θα δεις κι εσύ μπόλικη ομορφιά!

    Πάντα μα πάντα Αυτή,
    Καλησπέρα Βillius!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς την, ανανεωμένη και αναζωογονημένη εικάζω !! Καλό ειναι μωρέ γλυκούλι ... Αναμένω και αγωνιώ για τις φωτογραφίες !! Όλυμπος και δεν συμμεζεύεται εεεεεεεεεέλα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλά ανανεωμένη ως εκει που δεν πάει..+15 κιλά! Είναι όντως μία τρομερή ανανέωση! Απλά υπάρχει ένα θεματάκι. Δεν μπορώ να ανεβάσω τις φωτογραφίες τώρα και ψιλοξενέρωσα. Χάλασε το λαπ τοπ και δεν έχω γιου ες μπι για τους υπόλοιπους υπολογιστές. Γαμάααααααααααατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα της ζυγαριάς μην το αναφέρεις άλλο, έχει πολύ βάσανο αυτή η βδομάδα...Θα χυθεί πολύς ιδρώτας !! Τώρα με ξενέρωσες όμως τρελά ... Δηλαδή τρελά !! Στείλτον αύριο να προμηθευτεί , άντε .. Θα περιμένουμε τι να κάνουμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλα τώρα που πας να συγκριθείς με μία γυναίκα.. Έφαγα πάνω κάτω, τα ίδια πράγματα με Αυτόν και με τον Άλλον, όχι όμως με την Άλλη, και εγώ πάχυνα αρκετά για όλους..
    Σιγά μην πάει να μου πάρει. Απλά θα περιμένω να έρθει το καλοκαίρι και θα κάνω τότε ποστ που θα λέγεται.. Πρωτομαγιά τέλος.
    Πάλι έφαγα σαν μοσχάρι. Πάω για υπνο. Άντε καλό βραδάκι.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχαχαχαχαχαχ όχι εντάξει νίκησες το παραδέχομαι ... Δεν είσαι για εκδρομή εσύ του δίνεις και καταλαβαίνει...Κάτι ξέρει και εν σε πάει !! Καληνύχτες :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου χαρά σου Levi ,καλό μήνα να χουμε και ναι μωρέ !!! Δεν αξίζει να χολοσκάμε τελικά .... Χαμογελάμε κι όλα τ'άλλα τα ξεχνάμε :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν τα πάω καλά με τη φύση, καθόλου (εκτός από αυτή που βρίσκεται εντός ορίων πόλης) αλλά αυτό το λιβαδάκι πολύ το ζήλεψα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ούτε εμένα είναι το καλύτερό μου, άσε που οργίασαν όλες οι αλλεργίες με τόση πρασινάδα, δράμα η κατάσταση, αλλά που και που σε τονώνει ... Μας μπούκωσε τόσο τσιμέντο πια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...